homeover FF    

 

online cursussen
workshops
praktijkdagen
informatie praktijkdagen
overzicht geplande praktijkdagen
inschrijven praktijkdagen
fototrips

 

 

Praktijkdagen ::: Rotterdam

Deze praktijkdag start om 12:30 op de Kop van Zuid in Rotterdam in het restaurant van Hotel New York, het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn. Hier lunchen we gezamenlijk, maken we kennis met elkaar en worden het dagschema en de opdrachten uitgereikt en toegelicht.

Na de lunch richten we ons op de architectuur op de Kop van Zuid, waar de opdrachten dienen te worden uitgevoerd. Daarna gaan we met de watertaxi -van waaraf de Kop van Zuid vanaf het water kan worden gefotografeerd- naar de kubuswoningen. Na een drankje bij de kubuswoningen keren we te voet via de Erasmusbrug (de Zwaan) terug naar de Kop van Zuid (nb: de volgorde van watertaxi en de wandeling over de brug kan omgekeerd zijn al naar gelang de situatie). Terug op de Kop van Zuid nemen we de auto's en rijden we naar de Euromast waar Rotterdam vanuit de top van bovenaf kan worden gefotografeerd. De praktijkdag eindigt aldaar rond 18:00.

Deze praktijkdag eindigt niet met een georganiseerd gezamelijk diner, maar er zijn in de directe omgeving van de Euromast en op de Kop van Zuid talloze restaurants met diverse keukens. Diegenen die dat wensen kunnen eenvoudig tijdens de dag gezamelijke dinerafspraken maken om na afloop samen nog enkele nightshots, bv van de verlichte brug of de gebouwen op de Kop van Zuid, te maken. Neem een statief mee dat u evt. tot de avond in de kofferbak van de auto kunt achterlaten.

Voor de praktijkdag ontvangt u de modules De camera, Stadsfotografie en Architectuurfotografie. Na afloop van deze praktijkdag dient u de foto's van de opdrachten op te sturen waarna deze in een online album worden gezet. U dient hierna de ingezonden foto's te beoordelen. Deze beoordelingen worden eveneens online gezet. De praktijkdag eindigt dus niet na het maken van de foto's, maar omvat ook een leerzame (online) nabespreking.

 

Kosten

Bij de kosten van deze praktijkdag zijn de lesmodules vooraf, bespreking achteraf, de lunch in Hotel New York (zie de keuze onderaan), het drankje bij de kubuswoningen, vervoer via watertaxi en de entree Euromast inbegrepen.

€ 149 standaard kostprijs
€ 129 cursisten FotoForce en NTI
   
  Het is mogelijk introducés mee te nemen,
zie
cursistenkortingen

 

Extra informatie

Parkeren:

Parkeren bij aankomst is mogelijk op de parkeerterreinen of in de parkeergarage bij Hotel New York. Let op, vooral voor de niet-Nederlandse deelnemers: zoals in meerdere steden in NL kun je het parkeren alleen betalen met chipknip! Indien groepjes voor een gezamelijk diner in de omgeving van of op de Kop van Zuid worden gevormd, is het handig om met enkele auto's naar de Euromast te rijden terwijl de andere auto's op de Kop van Zuid geparkeerd kunnen blijven.

Lunch:

Klik hier voor de lunchkeuze (liefst direct bij aanmelding, doch uiterlijk vier dagen van tevoren doorgeven)

 
 
 FotoForceNET / Force dF
 
 
© 2009 FotoForce / Force dF
 
rce / Force dF