homeover FF    

 

online cursussen
workshops
praktijkdagen
informatie praktijkdagen
overzicht geplande praktijkdagen
inschrijven praktijkdagen
fototrips

 

 

Praktijkdagen ::: Rotterdam :: Kijken en doen

Deze praktijkdag wordt gehouden op en rondom de Kop van Zuid in Rotterdam. De titel geeft het thema al aan: het wordt kijken én zelf fotograferen.

We starten om 13:00 met koffie/thee en een broodje in Hotel New York (klik hier voor informatie en keuze; de prijs is overigens bij de kosten inbegrepen) en we richten ons daarna onder andere op de architectuur op de Kop van Zuid zelf, met de markante gebouwen, zoals Hotel New York, het voormalige gebouw van de Holland-Amerika lijn, en de moderne archictuur daaromheen. De opdrachten in dit deel omvatten het gedeelte 'doen'.

Aangezien het gehele programma op de Kop van Zuid zal plaatsvinden, is de volgorde van kijken en doen vooral afhankelijk van het weer. Als bv het weer in de loop van de middag minder dreigt te worden, gaan we eerst doen, daarna kijken...

Voor het tweede gedeelte, Kijken, gaan we naar het Nederlands Fotomuseum, toegangsprijs eveneens in de kosten inbegrepen. Hier zullen we gezamelijk (een deel van) de collectie bekijken. Gezamelijk bekijken biedt de mogelijkheid om de meningen van de andere cursisten te horen en de docenten kunnen hier op bepaalde onderdelen of technieken wijzen. Dit wil niet zeggen dat het een puur technisch onderdeel is; de meeste cursisten zullen vooral baat hebben bij een algemene verwijzing en zien/horen wat anderen goed of slecht vinden aan bepaalde foto's. Voor de meeste deelnemers is een dergelijke gezamelijk bezoek beter dan individueel door een dergelijke collectie rond te wandelen.

De praktijkdag eindigt ongeveer 18:00-18:30. Op de Kop van Zuid zijn verschillende mogelijkheden (oa Hotel New York, Humpreys) om indien gewenst gezamelijk te dineren. Indien een aantal deelnemers dit van plan zijn, is het raadzaam tijdens de middagwandeling alvast een tafel te reserveren. Na het eten kunt u desgewenst -het beste met behulp van een statief- nog wat nightshots nemen op de Kop van Zuid.

Na afloop van deze praktijkdag dient u de foto's van de opdrachten op te sturen waarna deze in een online album worden gezet. U dient hierna de ingezonden foto's te beoordelen. Deze beoordelingen worden eveneens online gezet. De praktijkdag eindigt dus niet na het maken van de foto's, maar omvat ook een leerzame (online) nabespreking.

 

Informatie

Parkeren:

Parkeren is mogelijk op de parkeerterreinen op de Kop van Zuid of in de parkeergarage naast Hotel New York.Zoals in meerdere steden in NL kan het parkeren alleen worden betaald met een chipknip, wat vaak een probleem kan zijn voor bv de Belgische deelnemers. Hebt u geen chipknip, waarschuw ons bij aankomst in Hotel New York, dan kunt u de parkeerkaart aan ons contant betalen en zorgen wij voor de parkeerkaart.

 

Kosten

De kosten voor deze praktijkdag zijn inclusief de lesmodules vooraf en nabespreking achteraf en koffie/thee met een broodje in Hotel New York. Parkeren, eten en drinken en eventuele verdere kosten op deze dag zijn voor eigen rekening van de deelnemers.

€ 139 standaard kostprijs
€ 119 cursisten FotoForce en NTI
   
  Het is mogelijk introducés mee te nemen,
zie
cursistenkortingen

 

 
 FotoForceNET / Force dF
 
 
© 2009-2011 FotoForce
 
011 FotoForce