homeover FF    

 

online cursussen
workshops
praktijkdagen
informatie praktijkdagen
overzicht geplande praktijkdagen
inschrijven praktijkdagen
fototrips

 

 

Praktijkdagen ::: Maastricht

De stad en de mensen

Maastricht is een zeer fotogenieke stad met vele kleine straatjes, oude gebouwen, stukken stadswal, kleine huisjes, moderne gebouwen en knusse pleintjes. Daarnaast zijn er de bekende plekken, zoals talloze kerken en oude kloosters, het Vrijthof, het Bonnefanten-museum en de oude en nieuwe Maasbruggen.

Dagprogramma informatie

We starten om 12:30 met een lunch in een grand café op het Vrijthof. De ondergrondse parkeergarage van het Vrijthof is daarom een handige parkeergelegenheid die snel en gemakkelijk te vinden is. Tijdens de lunch kunnen de deelnemers alvast kennismaken en krijgt u de informatie en opdrachten voor deze praktijkdag uitgereikt. Deze lunch is bij de kostprijs inbegrepen, zie onderaan voor meer informatie.

De stadswandeling voert vanaf het Vrijthof onder andere via het St. Servaasklooster en de studentenwijk -het Maastrichtse Quartier Latin- naar de oude stadsomwalling.

Daarna gaan we via de oudste stadspoort van Nederland, de Helpoort, via smalle en oude straatjes in de richting van de Maas. Tussendoor nemen we een bij de kostprijs inbegrepen drankje in een van de talloze kroegjes die Maastricht rijk is.

Via een gedeelte van het centrum, met onder andere enkele oude Romeinse opgravingen, komen we bijvoorbeeld bij de Dominicanerkerk, waar nu op stijlvolle wijze een boekhandel is ingebouwd. Deze is elke dag geopend en biedt onder andere de unieke mogelijkheid om de binnenkant van deze kerk, bv het plafond, vanaf enkele meters afstand te bekijken. Uiteindelijk belanden we rond 18:30 uur weer op het Vrijthof.

Vanuit hieruit gaan we in de buurt van het Vrijthof gezamelijk Japans dineren, eveneens bij de prijs inbegrepen -echter de drank is voor eigen rekening, zie verdere informatie hieronder- waarna er gelegenheid is om na het diner nog enkele nachtfoto's in Maastricht te maken. Neem daarom een statief mee dat u desgewenst uit de auto kunt ophalen na het diner.

 

Vóór de start van de praktijkdag ontvangt u de benodigde lesmodules en specifieke en praktische informatie over deze praktijkdag. Op de praktijkdag zelf dient u, eventueel met hulp van de docenten, zelfstandig enkele opdrachten uit te voeren. Na de praktijkdag levert u uw selectie in en worden alle ingezonden foto's gezamelijk online beoordeeld en besproken. Tevens ontvangt u cursusmateriaal over het nabewerken van de foto's met daarnaast verdere tips en aanwijzigingen.

De praktijkdag is daarom niet alleen een aangename wandeling door een fotografisch interessant gebied, vooral de educatieve elementen zijn van belang, zowel op de dag zelf als in de informatie die u ervoor en erna ontvangt.

 

Informatie

Parkeren:

Aangezien we starten en eindigen op het Vrijthof, is de daar gelegen ondergrondse parkeergarage de handigste parkeermogelijkheid. De bewegwijzering naar het Vrijthof is goed en daarom gemakkelijk te vinden. In de directe omgeving zijn echter talloze andere -vaak goedkopere- parkeergelegenheden.

Lunch en diner:

Maak hier uw keuze voor de lunch

Klik hier voor meer informatie over het Japanse diner

 

Kosten

De kosten voor deze praktijkdag zijn inclusief de lesmodules vooraf, bespreking achteraf, de lunch, het drankje tussendoor en het Japanse diner bij de kostprijs inbegrepen.

€ 179 standaard kostprijs
€ 159 cursisten FotoForce en NTI
   
  Het is mogelijk introducés mee te nemen,
zie
cursistenkortingen

 

 
 FotoForceNET / Force dF
 
 
© 2009 FotoForce / Force dF
 
copy; 2009 FotoForce / Force dF