homeover FF    

 

online cursussen
workshops
praktijkdagen
informatie praktijkdagen
overzicht geplande praktijkdagen
inschrijven praktijkdagen
fototrips

 

 

Praktijkdagen ::: Amsterdam ::: Oostelijk havengebied

Architectuur en stedenbouw: Oostelijk Havengebied:

Het Oostelijk havengebied is de oude zeehaven van Amsterdam, die tegenwoordig bekend is door de moderne stedenbouw en architectuur, in veel gevallen gebaseerd op hergebruik van bestaande objecten. De oude structuur van de haven werd dan ook voor een groot deel gehandhaafd. Dit alles levert een fotografisch interessant gebied op waarbij in de opdrachten de nadruk niet alleen ligt op het fotograferen van de architectuur zelf, maar ook op het maken van een fotoreportage van dit gebied.

 

Dagprogramma informatie

We starten om 13:30 vanaf het Centraal Station, de wandeling naar het havengebied duurt ca 15 minuten. De route door het havengebied zelf is ruim 5 km lang. Denk eraan dat dit al fotograferend veel meer tijd in beslag neemt dan een gewone wandeling. Tijdens de wandeling stoppen we in een café voor een rustpauze met een drankje en een borrelhapje (bij de kosten inbegrepen).

Vóór de start van de praktijkdag ontvangt u lesmateriaal over architectuur- en reportagefotografie in het algemeen, lenskeuze etc. Daarnaast ontvangt u specifieke informatie over de route en onderdelen die u zult aantreffen.

Op de praktijkdag zelf dient u, eventueel met hulp van de docenten, zelfstandig enkele opdrachten uit te voeren. Na de praktijkdag levert u uw selectie in en worden alle ingezonden foto's gezamelijk online beoordeeld en besproken. Tevens ontvangt u cursusmateriaal over het nabewerken van de foto's met oa perspectiefcorrectie voor gebouwen en dergelijke, met daarnaast verdere tips en aanwijzigingen.

De praktijkdag eindigt ca 18:00-18:30.

 

Deze praktijkdag is niet alleen een aangename wandeling door een fotografisch interessant gebied, vooral de educatieve elementen zijn van belang, zowel op de dag zelf als in het materiaal dat u ervoor en erna ontvangt.

 

Informatie

Parkeren en eten:

Amsterdam heeft vele eetgelegenheden, maar het is vaak lastig om voor grotere groepen iets te regelen. Daarom zijn in tegenstelling tot de meeste praktijkdagen de lunch en diner niet inbegrepen in deze praktijkdag. Ook parkeren in Amsterdam is vaak een probleem (en duur). Aangezien we starten vanaf het Centraal Station is het raadzaam om elders te parkeren en de bus of metro naar het Centraal Station te nemen.

Tip:

Als u bijvoorbeeld parkeert bij Transferium Arena, dan kunt u gebruik maken van de gesubsidieerde regeling die is getroffen om het centrum zoveel mogelijk te ontlasten. Het normale dagtarief voor parkeren is € 19,00 maar via de subsidie is het dagtarief slechts € 6 waarbij u tevens 5 kaartjes krijgt voor vervoer van en naar het centrum (bus, trein, metro). Zie voor meer informatie deze link: Parkeren Amsterdam Arena.

Opm: U dient zelf het parkeren te regelen. Let erop dat u alle kaartjes dient te bewaren om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling bij de betaling achteraf.
Kijk ook van tevoren of de parkeergarage inderdaad geopend is op de geplande dag (bij sommige evenementen is deze garage gesloten!)

Aangezien deze praktijkdag op een zondag wordt gehouden, zal niet iedereen willen deelnemen aan een gezamelijk diner. Er zijn talloze verschillende restaurants in de omgeving; deelnemers die gezamelijk willen dineren kunnen daarom gemakkelijk afspraken maken gedurende de wandeling.

Zoals aangegeven starten we om 13:30, het is raadzaam om ervoor te zorgen dat u tijdig in Amsterdam bent en op eigen gelegenheid voor de start hebt gelunched.

 

Kosten

De kosten voor deze praktijkdag zijn inclusief de lesmodules vooraf, gezamelijke online beoordeling en de cursusdag zelf (inclusief een drankje en borrelhapje tijdens de pauze). Parkeren, eten en drinken en verdere kosten zijn voor eigen rekening deelnemers.

€ 119 standaard kostprijs
€ 99 cursisten FotoForce en NTI
   
  Het is mogelijk introducés mee te nemen,
zie
cursistenkortingen

 

 
 FotoForceNET / Force dF
 
 
© 2009-2011 FotoForce
 
a, sans-serif">© 2009-2011 FotoForce