homeover FF    

 

online cursussen
workshops
praktijkdagen
informatie praktijkdagen
overzicht geplande praktijkdagen
inschrijven praktijkdagen
fototrips

 

 

Praktijkdagen ::: Kalmthoutse Heide

Wandelen en fotograferen op de heide

Deze praktijkdag wordt gehouden op een zaterdag of zondag en start om 13:00 bij de parkeerplaats van Natuureducatiecentrum De Vroente, vlak bij de ingang naar de paden van het heidegebied in Kalmthout (langs de N111 Stabroek-Kalmthout; verdere adres- en route-instructies worden vooraf verstrekt). Bij aankomst maken we kort kennis met elkaar en ontvangt u naast een lunchpakket (zie koppeling onderaan) de instructies voor deze natuur-wandel-fotografiedag.

De wandelroute die we volgen, is ruim 8,5 km lang, zodat we hiermee wel enkele uren zoet zijn, zeker gewapend met camera's en instructies. Zoals de naam al aangeeft, bestaat het gebied uit heide, maar er zijn ook enkele waterrijke gebieden met vennen, bosgedeeltes (met oa. wilgen, Corsicaanse dennen, eiken etc.), de Paalberg, een uitkijktoren die beklommen kan worden, zandvlaktes, mos-hei (met ca. 150 verschillende mossoorten), een bomtrechter, een oude molensteen enzovoort.

Een deel van de wandeling gaat niet alleen over (bos en zand-)paden, maar ook door wat ruller zand. Houd hier rekening mee bij het kiezen van schoeisel. Het lunchpakket voldoende voeding en drank voor deze wandeling.

De praktijkdag eindigt rond 18:00/18:30, waarna deelnemers desgewenst gezamelijk kunnen eten in het restaurant bij de parkeerplaats of in één van de dorpen in de omgeving.

Voor de praktijkdag ontvangt u de lesmodules De camera en Natuurfotografie en Landschapsfotografie. Na afloop van deze praktijkdag dient u de foto's van de opdrachten op te sturen, waarna deze in een online album worden gezet. U dient hierna de ingezonden foto's te beoordelen. Deze beoordelingen worden eveneens online gezet. De praktijkdag eindigt dus niet na het maken van de foto's, maar omvat ook een leerzame (online) nabespreking.

OPM:

Bij echt slecht (nat) weer wordt deze praktijkdag verplaatst naar een andere datum omdat de heide nauwelijks of geen schuilmogelijkheid biedt. Het is mogelijk dat we dit pas op het allerlaatste moment kunnen/moeten beslissen. Bij deze praktijkdag dient u daarom een (mobiel) telefoonnummer door te geven waarop u op de voorafgaande vrijdagavond bereikbaar bent.

Informatie

Parkeren:

U kunt parkeren bij Natuureducatiecentrum De Vroente. Bij mooi weer is het hier echter vaak druk en is de parkeerplaats vol. U kunt dan het beste parkeren langs de weg die haaks op de N111 staat.

Lunchpakket:

Bij de kosten is een lunchpakket inbegrepen dat u zelf kunt samenstellen en dat u voor aanvang van de wandeling krijgt uitgereikt. Dit pakket bevat voldoende voeding en drank voor de wandeling.

Zie onderstaande koppeling om het lunchpakket samen te stellen (svp uiterlijk 4 dagen vóór aanvang van de praktijkdag uw keuze doorgeven).

Lunchpakket samenstellen

 

Kosten

De kosten voor deze praktijkdag zijn inclusief de lesmodules vooraf, gezamelijke online beoordeling achteraf en het lunchpakket naar keuze.

€ 139 standaard kostprijs
€ 115 cursisten FotoForce en NTI
   
  Het is mogelijk introducés mee te nemen,
zie
cursistenkortingen

 

 
 FotoForceNET / Force dF
 
 
© 2009 FotoForce / Force dF
 
2009 FotoForce / Force dF