homeover FF    

 

online cursussen
workshops
praktijkdagen
informatie praktijkdagen
overzicht geplande praktijkdagen
inschrijven praktijkdagen
fototrips

 

 

Praktijkdagen ::: Brussel

De stad zelf, met alles erop en eraan

Een stad bestaat uit gebouwen en straten, gevuld met mensen en alle daarbij behorende objecten. Brussel is een grote stad met mooie en lelijke gebouwen, drukke wegen en kleine rommelige achterafsteegjes, sommige met veel, sommige met weinig mensen.

Het fotografische thema is hier niet architectuur alleen, of mensen, maar 'De stad Brussel'. Vaak zult u op een dagtochtje naar een bepaalde stad uw camera meenemen, maar wat fotografeert u dan? En hoe legt u die beelden vast? Wat fotografeert u wel en wat niet? En hoe doet u dat?

In feite is een praktijkdag zoals deze in Brussel bedoeld om onder (fotografische) begeleiding een stad te verkennen, want dit zult u waarschijnlijk nog heel vaak doen. De opdrachten zijn er dan ook op gericht om goed te leren kijken, niet naar één soort dingen zoals enkel gebouwen, maar alles wat u in de stad aantreft. De route is dan ook zodanig gekozen dat allerlei elementen worden aangetroffen. We passeren ook enkele typische toeristische objecten, maar we kijken verder dan deze onderdelen alleen.

Ongeveer halverwege de wandeling pauzeren we kort in een caféetje voor een drankje en borrelhapje (bij de kostprijs inbegrepen).

 

Dagprogramma informatie

We starten om 13:00 vanaf de parkeergarage Parking 58 (de verschillende routeplanners geven u meer informatie hoe u deze het beste kunt bereiken). Hier kunnen we de gehele dag parkeren voor een redelijk bedrag.

Deze parking bevindt zich al in het hartje van de stad, vlakbij de Vismarkt. De route voert ons verder onder andere naar de Beenhouwerstraten (met Janneke Pis, de vrouwelijke tegenhanger van het manneke), de Galleries du Roi, de Zavel, het Justitiepaleis (onderste van de miniaturen hier rechts), uiteraard de Grote Markt, Manneke Pis, etc etc...

Voor de praktijkdag ontvangt u de benodigde lesmodules (Algemeen Camera en forotraferen en de module Fotograferen in de stad). Op de praktijkdag zelf dient u, eventueel met hulp van de docenten, zelfstandig enkele opdrachten uit te voeren. Na de praktijkdag levert u uw selectie in en worden alle ingezonden foto's gezamelijk online beoordeeld en besproken.

De praktijkdag is daarom niet alleen een aangename wandeling door een mooie en interessante stad, vooral de educatieve elementen zijn van belang, zowel op de dag zelf als de informatie die u ervoor en erna ontvangt.

 

Informatie

Parkeren en eten:

U kunt het beste parkeren op het startpunt van onze route, namelijk Parking 58. Parkeer dan helemaal bovenop het (open) dak, van daaruit kunt u alvast foto's maken van Brussel van bovenuit gezien (hoewel het hier niet goed zichtbaar is: de derde miniatuur van boven die u hier aan de rechterkant ziet, is gemaakt vanaf het dak van deze parkeergarage).

In de directe omgeving kunt u gemakkelijk, indien u dat wenst, van tevoren lunchen. Om 13:00 dient u echter op het dak van Parking 58 aanwezig te zijn, van waaruit we de route starten.

Aangezien deze praktijkdag op een zondag wordt gehouden, zal niet iedereen willen deelnemen aan een gezamelijk diner achteraf. Aangezien het in het centrum van Brussel gemakkelijk is om passende restaurantjes te vinden, kunnen de deelnemers zelf tijdens de wandeling onderlinge afspraken voor gezamelijke diners maken.

 

Kosten

De kosten voor deze praktijkdag zijn inclusief de lesmodules vooraf en nabespreking achteraf. Parkeren, eten en drinken en eventuele verdere kosten (buiten een drankje en een borrelhapje) op deze dag zijn voor eigen rekening van de deelnemers.

€ 119 standaard kostprijs
€ 99 cursisten FotoForce en NTI
   
  Het is mogelijk introducés mee te nemen,
zie
cursistenkortingen

 

 
 FotoForceNET / Force dF
 
 
© 2009 FotoForce / Force dF
 
2009 FotoForce / Force dF