homeover FF    

 

online cursussen
workshops
praktijkdagen
informatie praktijkdagen
overzicht geplande praktijkdagen
inschrijven praktijkdagen
fototrips

 

 

Praktijkdagen

Naast de online cursussen organiseren we jaarlijks een aantal praktijkdagen die voor de cursisten (van FotoForce en NTI) toegankelijk zijn. Deze dagen zijn niet alleen nuttig en leerzaam, maar ook leuk en gezellig, waarbij de groep gezamenlijk op fotopad gaat en onder begeleiding enkele opdrachten uitwerkt. Vaak blijken cursisten er dan ook graag meteen een compleet weekeindje uit van te maken. Daarom hebben we besloten dat cursisten maximaal drie introducés mogen meenemen.

Opzet

Cursisten krijgen van tevoren online foto-informatie toegestuurd, als het ware een theorieles die betrekking heeft op het thema. Bij een praktijkdag waarbij landschapsfotografie het thema is, ontvangt u van tevoren online inleidend lesmateriaal over dat thema, zoals voorbeelden van landschapsfotografie, hoe u te werk kunt gaan, wat u nodig hebt (welke objectieven bijvoorbeeld) camera-instelingen en dergelijke. Daarnaast ontvangt u praktische informatie voor die specifieke dag, zoals route-informatie, hoe en waar te parkeren, bestellijsten voor lunch/diner etc.

Op de dag zelf worden in een relatief ongedwongen sfeer enkele foto-opdrachten uitgewerkt. Daarbij zijn minimaal twee begeleiders aanwezig voor het regelen van de praktische en organisatorische zaken, maar ze zijn uiteraard ook bechikbaar voor fotografische vragen.

Na de praktijkdag dienen de deelnemers de opdrachten in te sturen. Deze worden daarna online gezet waarna de deelnemers de opdrachten uitwerken en evalueren.

De praktijkdagen worden bij voldoende belangstelling vaker georganiseerd. Aangezien de meeste dagen afhankelijk zijn van het weer, worden ze in het algemeen in de lente, zomer en herfst georganiseerd, waarbij een ruime zomervakantie is ingecalculeerd.

Overzicht/planning

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van praktijkdagen. Zie het menu Praktijkdagen (en de submenu's) in de balk links voor meer informatie, reeds geplande datums en hoe u zich kunt inschrijven.

NL
  Amsterdam stadsarchitectuur/reportage
  Rotterdam stadsarchitectuur/reportage
  Maastricht stadsfotografie/mensen
  Studio's studiofotografie (portret/glamour)
  Studio's fotografieproces
  Studio's reclame-/productfotografie
  Arcen natuur/reportage
  Nijmegen/Ooipolder stadsfotografie/natuur
  Utrecht stadsarchitectuur/reportage
    'Zeeland' cultuur/natuur
    ... ...
       
B
  Kalmthoutse Heide landschap/natuur
  Hasselt stadsfotografie/Japanse tuin
  Brussel stadsfotografie/architectuur/mensen
    Antwerpen stadsfotografie
  Oostende strand/stad (en Japanse tuin)
    ... ...
       
D
  Keulen stadsfotografie/reportage
  Xanten Romeinse opgravingen
  ... ...
     

 

 
 FotoForceNET / Force dF
 
 
© 2009 FotoForce / Force dF