homeover FF    

 

online cursussen
workshops
praktijkdagen
informatie praktijkdagen
overzicht geplande praktijkdagen
inschrijven praktijkdagen
fototrips

 

 

Praktijkdagen ::: Informatie

De praktijkdagen zijn een aanvulling op de online/schriftelijke cursussen waarbij u onder begeleiding van de auteur van de fotocursussen plus extra docent(en) een fotogenieke locatie bezoekt. Het accent ligt hierbij niet alleen op de praktische kant van fotografie, maar het is ook de bedoeling dat de deelnemers gewoon een leuk dagje met de camera in een groep gezamenlijk eropuit trekken. Daarom zijn bij de prijs van meeste praktijkdagen lunch, hapjes/drankjes, diner en alle entreekosten inbegrepen.

De praktijkdagen bestaan niet alleen uit het gezamenlijk fotograferen op de dag zelf. Vóór aanvang van de praktijkdag ontvangt u via e-mail informatie over de dag, waar u op moet letten, hoe u dient te fotograferen, de achtergrondtheorie etc in enkele bij het thema van die dag behorende lesmodules. Bij de studiodag ontvangt u van tevoren online informatie over het gebruik van studioflitsers, hoe u de camera dient in te stellen enzovoort; bij natuur- en landschap ontvangt u onder andere modules over landschapsfotografie en natuurfotografie; bij architectuur over architectuurfotografie etc.

Na de praktijkdag dient u de opdrachtfoto's in te sturen, waarna deze online worden geplaatst. De foto's moeten daarna door de deelnemers worden beoordeeld. Deze beoordelingen worden daarna aan de online albums toegevoegd, zodat u kunt zien hoe uw foto's worden beoordeeld. De praktijkdagen draaien dus niet alleen om de dag zelf, maar er gaat een voorbereiding aan vooraf en er volgt een afwerking en nabespreking van de resultaten achteraf.

De praktijkdagen worden zoveel mogelijk georganiseerd op locaties die voor de meeste cursisten redelijk goed bereikbaar zijn. We organiseren bv dagen in zowel het zuiden van Nederland als het noorden van België.
Aangezien niet alle deelnemers aan deze praktijkdagen kunnen of willen deel-nemen, zijn de kosten ervan niet bij de cursus inbegrepen.

De praktijkdagen zijn niet verplicht, het staat de deelnemers volledig vrij aan één of meer dagen deel te nemen, of helemaal niet deel te nemen.

     
 
© 2009 FotoForce / Force dF