homeover FF    

 

online cursussen
workshops
praktijkdagen
fototripsFototrips ::: Opzet

Fotografie is uw passie. Bij het plannen van uw volgende vakantie houdt u daar wellicht al rekening mee. De vakantiebestemming wordt met uw partner en uw kinderen (1) bepaald en u hoopt op deze bestemming stevig te kunnen fotograferen. In de loop der jaren hebben wij uit eigen ervaring regelmatig gezien dat de vakantiewens van fotoliefhebbers niet overeenkomt met die van hun partner. Bij een ontspannende wandeling in de prachtige vakantie-omgeving neemt u uiteraard uw camera (en wellicht nog enkele objectieven, statief en fliters) mee en richt u uw camera -in uw ogen terecht- op alles wat de moeite is om fotografisch vast te leggen. Dat dit niet altijd naar wens is van uw partner, hebt u hopelijk niet vaak meegemaakt, maar u kunt zich het scenario voorstellen.

De opzet van onze fototrips is dan ook om het zowel u als uw partner zo goed mogelijk naar de zin te maken. De voor de trips gekozen locaties bieden niet alleen fotografisch interessante mogelijkheden, maar ook diverse andere mogelijkheden voor uw partner (en uzelf). U wilt immers gezamenlijk met uw partner uw vakantie doorbrengen, want anders kunt u ook individueel een vakantie boeken.

U wilt tijdens uw vakantie soms met fotografie bezig zijn, maar uw partner niet. Daarom zou het mooi zijn als er tijdens een dergelijke fotovakantietrip, naast de vrije dagen, niet alleen fotografiedagen zijn (met zowel theorie, praktijkopdrachten en thema-uitstapjes), maar er ook tegelijkertijd een alternatief programma beschikbaar is voor uw partner (variërend van sportieve evenementen tot culturele uitstapjes).

Daarom hebben wij gekozen voor de volgende opzet:

  • Elke locatie moet een fantastische vakantiebestemming zijn. U wilt ter plekke de vakantie met uw partner doorbrengen én met fotografie bezig zijn, uw partner wil voornamelijk een fijne vakantie en misschien wilt u zelf ook niet de héle tijd met fotografie bezig zijn (2). De locaties (minimaal drie sterren) zijn daarom geselecteerd met het oog op zowel de fotografische mogelijkheden (niet alleen wat betreft de omgeving, maar ook als het gaat om de faciliteiten voor lessen/workshops) als de vakantiemogelijkheden (recreatie).
  • Voor u is de trip verdeeld in fotodagen en vrije dagen (2), voor uw partner zijn er alternatieve programma's en vrije dagen. U bent daarbij vrij om zelf te kiezen waar u aan deelneemt. Stel er is op dag 6 een workshop digitale fotobewerking met Photoshop ingeroosterd en er is een tennistoernooi, museumbezoek of uitstapje naar stad X voor uw partner georganiseerd. Mocht u al behendig zijn in het gebruik van Photoshop, dan bent u uiteraard niet verplicht om aan de bewerkingscursus deel te nemen. U kunt in plaats daarvan ook meedoen aan het programma voor uw partner. Andersom kan uw partner desgewenst met u meegaan op een foto-uitstapje naar stadje X of panorama Y.
  • De doelstelling is dat u gezamenlijk op vakantie gaat naar een prachtige omgeving met uitstekende faciliteiten, zowel wat verblijf als wat verdere mogelijkheden betreft, en dat er voor beiden in een -al dan niet van elkaar afwijkend- programma is voorzien. Voor zowel u als uw partner zijn er daarbij geen verplichtingen om aan de geplande programma's deel te nemen.

(1) Op veel van de fototrips is het mogelijk om ook uw kinderen mee te nemen. In sommige gevallen bieden de accomodaties specifiek vermaak voor kinderen, maar in het algemeen zijn de fototrips minder geschikt voor kinderen jonger dan 10-12 jaar. Informeer bij de specifieke trips naar de mogelijkheden.

(2) Het programma is bij elke fototrip zodanig opgesteld dat u zelf kunt bepalen aan welke onderdelen u meedoet. Zie ook ***Q&A Fototrips***

 

Bent u geïnteresseerd in een van de fototrips die u bij Aanbod aantreft, stuur dan een e-mail naar fototrips@fotoforce.net voor meer informatie.

 
 FotoForceNET / Force dF
 
     
 
© 2009 FotoForce / Force dF